Her er noen av høstens viktigste arrangementer for Nord-Norge og Arktis

Her er noen av høstens viktigste arrangementer for Nord-Norge og Arktis

Klikk for stort bilde

Konferansehøsten er i gang i Brussel, og vi er med på å arrangere noen av disse. Under finner du en oversikt over et knippe utvalgte arrangementer.

Avgjørelse europeisk kulturhovedstad - 25. september i Brussel

Bodø har søkt om å bli europeisk kulturhovedstad i 2024. 25. september vil avgjørelsen offentligjøres og vi organiserer en markering i Brussel.

Bilderesultat for bodø 2024 - Klikk for stort bilde

Arctic Connections - 1. oktober i Roma

Arctic Connections går av stabelen i Roma 1. oktober, og er en konferanse om arktisk samarbeid på områder som energi, sikkerhet og blå økonomi. Vår partner Nord universitet er medarrangør.

 

EU Arctic Forum - 3.-4. oktober i Umeå

EU Arctic Forum gjennomføres i Umeå 3.-4. oktober. Til konferansen kommer blant andre visepresident Federica Mogherini, kommissær for miljø, fiskeri og maritime saker Karmenu Vella, den svenske utenriksministeren Margot Wallström og en rekke andre aktører, for å diskutere utviklingen i regionen og drøfte fremtidige utfordringer. NSPA og Nord-Norges Europakontor er involvert i arbeidet rundt konferansen.

 

European Week of Regions and Cities - 7.-10. oktober i Brussel

European Week of Regions and Cities (EWRC) er en uke der regioner og byer får sjansen til å vise frem sin evne til å skape vekst og hvorfor det lokale og regionale også er viktig for EU.

Mandag 7. oktober arrangerer regionskontorene introduksjonskurs i EU og EWRC.

Tirsdag 8. oktober kommer fylkesrådsleder Tomas Norvoll for å snakke om hvordan regionene kan iverksette FNs bærekraftsmål med spesielt søkelys på helsefremmende tiltak.

8. oktober arrangerer NSPA workshop sammen med Scotland Europa om fornybar energi i spredt befolkede områder. Fra Nord-Norge vil vi ha med Horisont 2020-prosjektet Haeolus i Berlevåg, som du kan lese mer om her.

Det vil være 300 ulike sesjoner på 4 dager og mer enn 6000 deltakere. Påmeldingsfrist er 27. september.

 

Arktisk kortfilmkveld - 18. november i Brussel

Det kulturelle Arktis skal vises frem i Brussel når den andre kortfilmkvelden skal avholdes 18. november. Den første kortfilmkvelden ble avholdt i 2018 og ble en stor suksess. Filmkvelden skal få frem bredden i Arktis, spesielt det menneskelige perspektivet. Kortfilmkvelden er en del av konferansen Arctic Futures Symposium, som organiseres uka etter.

Klikk for stort bilde - Klikk for stort bilde Arctic Futures Symposium - 25. november i Brussel

Arctic Futures Symposium er en årlig konferanse i Brussel, som tar sikte på å sette Arktis på agendaen hos de europeiske institusjonene. Noe som er spesielt viktig i en tid hvor EUs engasjement i Arktis er økende. Også i år er vi medarrangør og sørger for nordnorsk tilstedeværelse i programmet. Påmeldingen finner du her.

Følg med på våre nettsider for løpende oppdateringer om hva som rører seg i Brussel.