Helgelands-startup på andreplass i europeisk gründerfinale

Helgelands-startup på andreplass i europeisk gründerfinale

Klikk for stort bildeBilde: TAG SensorsDet var TAG Sensors fra Mo i Rana som stakk av med 2. plassen i den europeiske finalen av Startup World Cup i Praha 9. april.

– Vi kvalifiserte oss til denne finalen med å vinne først i Norge. Vi er et stolt team her på Mo som har utviklet et produkt som får så stor oppmerksomhet internasjonalt. Vi ansetter nye medarbeidere og reiser rundt i verden med vår unike løsning, uttaler TAG Sensors til Rana Blad.

TAG Sensors har utviklet en løsning for kjølekjedekontroll basert på radiofrekvensidentifisering (RFID). Produktet sørger for kontinuerlig temperaturlogging av produkter som trenger jevn temperatur under frakt og lagring. Det er estimert at rundt 813 milliarder dollar går tapt hvert år på grunn av ujevn og dårlig kjøling.

1.4 millioner euro fra Horisont 2020

I 2018 mottok prosjektet 1.4 millioner euro fra EUs forsknings- og innovasjonsprogram, Horisont 2020, for å utvikle produktet videre og for å kommersialisere det.

– Vi ser et stort potensial for vår løsning og alle jobber hardt for å nå ut i den store verden, melder TAG Sensors til Rana Blad.

Neste stopp: Brussel

Nå venter verdens største sjømatmesse i Brussel, Seafood Expo, hvor TAG Sensors skal demonstrere produktet og diskutere med kunder i sjømatnæringen.

Nord-Norges Europakontor og Nordland skal også bidra i forbindelse med sjømatmessa, hvor Nordland er tilstede hvert år for å vise frem hvorfor Nordland er sjømatfylke nummer én.