Har du meldt deg på European Week of Regions and Cities?

Har du meldt deg på European Week of Regions and Cities?

Klikk for stort bildeI oktober går European Week of Regions and Cities av stabelen i Brussel. EWRC gir en mulighet til Europas byer og regioner å vise sin evne til å skape vekst og jobber, og hvorfor det lokale og regionale også er viktig for EU.

I år som tidligere er kontoret med å arrangere flere arrangement. 7.-10. oktober vil det være fullpakkede dager med arrangementer innenfor en lang rekke temaer.

Skal du til Brussel og EWRC? Ikke gå glipp av våre arrangement!

Mandag 7. oktober - RegioNor, regionkontorenes introduksjonsseminar

I samarbeid med de andre norske regionkontorene arrangerer vi en introduksjonsdag til EU og EWRC dagen før selve EWRC starter. Her vil man få en introduksjon til EU, foredrag fra aktører i Brussel om relevante tema, og mulighet til å møte norske aktører som er i Brussel for å delta på EWRC.

Meld deg på her

Tirsdag 8. oktober – Europeiske regioner og byer for alle

Klikk for stort bildeNordland er også i år sammen med Veneto og en rekke andre regioner i Europa i et partnerskap under EWRC. Workshopen Cohesion policy for a more social Europe: Regions and Cities inclusive for all viser de gode eksemplene og strategiene fra en rekke regioner i Europa.

Årets tema er hvordan vi på regionalt nivå kan implementere FNs bærekraftsmål. Nordlands innleder, fylkesrådsleder Tomas Norvoll, skal snakke om helsefremmende tiltak. Andre regioner i partnerskapet er fra Polen, Frankrike, Østerrike, Hellas, Spania med flere.

Se mer og meld deg på her.

Tirsdag 8. oktober – Fornybar energi i spredt befolkede områder

Klikk for stort bildeFornybar energi i spredt befolkede områder er tema når NSPA arrangerer workshop sammen med Scotland Europa. Fra Nord-Norge vil vi ha med Horisont 2020-prosjektet Haeolus i Berlevåg, som du kan lese mer om her.

Europas spredt befolkede områder har blant de største ressursene innenfor fornybar energi, men har også de største utfordringene og mangel på infrastruktur. Workshopen vil vise de gode eksemplene fra de som har løst disse utfordringene. I tillegg vil det være fokus på hvordan europeisk og regional politikk kan legge til rette for at regionene skal lykkes i overgangen til grønn energi i Europa.

Se mer og meld deg på her.

NB! Legg merke til at de to arrangementene 8. oktober dessverre går samtidig.

9. oktober - Vitenskap for innbyggere: hvordan vitenskap møter regioner og byer

I tillegg til arrangementene Nord-Norges Europakontor er involvert i, har Nhien Nguyen fra Nordlandsforskning blitt invitert til å presentere Horisont 2020-prosjektet SeeRRI.

Workshopen presenterer hvordan innbyggere blir involvert i vitenskap, og hvordan forskere og politikere kan designe løsninger for lokale politikkutfordringer, basert på vitenskapelige funn. Målet er å bidra til å øke forståelsen for hvordan innbyggeres liv forbedres, og bruke forskning til å adressere samfunnsutfordringer.

Workshopen arrangeres av blant andre Europakommisjonen.

Se mer og meld deg på her.

Mer enn 6000 deltakere er forventet å delta under årets EWRC, som har over 300 ulike sesjoner over fem dager. Sjekk ut hele programmet for uken og meld deg på sesjoner her. Påmeldingsfrist er 27. september!