Hanna (20) blir praktikant ved kontoret i vår

Hanna (20) blir praktikant ved kontoret i vår

Klikk for stort bilde Emil Ellefsen

Hanna Kristie Bakke-Jensen er kontorets nyeste tilskudd og starter opp i praktikantstillingen 1. mars. 

Hanna, som er fra Båtsfjortd i Finnmark, er student ved UiT- Norges Arktiske Universitet hvor hun holder på med en bachelorgrad i statsvitenskap. Hun gleder seg til å komme ned til Brussel og sier det skal bli spennende og lærerikt å få oppleve faget sitt mer i praksis.

-  Som statsvitenskapsstudent leser jeg mye om prosessene i EU, og om lobbyisme og påvirkning. Dette kommer derfor til å bli en unik mulighet til å erfare hvordan disse prosessene foregår i virkeligheten, sier hun.

 

Hanna har flere år bak seg som engasjert ungdomspolitiker i Unge Høyre. Båtsfjordjenta føler sterk tilknytning til regionen hun har vokst opp i og har klare tanker for fremtiden.

- Jeg har siden jeg begynte å interessere meg i politikk vært svært opptatt av utviklingen av Nord-Norge som region og Nordområdene. Nord-Norge er en unik region med mange muligheter som jeg ønsker å bo i og jobbe for, forteller Hanna.

 

Hun tar sikte på å skrive bacheloroppgave om Nord-Norges posisjon i Nordområdene, og ønsker å bruke sitt opphold i Brussel for å lære mer om dette temaet.

- EØS-avtalen gjør EU til en viktig aktør i nordområdepolitikken og utviklingen av regionen. Det blir derfor utrolig spennende å både lære om Nord-Norges forhold til EU, men også å jobbe for regionens interesser under mitt opphold i Brussel.

 

Hanna trives godt i Tromsø og innrømmer at det blir litt spesielt å være borte i noen måneder.

- Det jeg kommer til å savne mest er nok vennene mine i Tromsø, jeg har kommet inn i et flott studentmiljø. Det er mye som skjer dette semesteret som jeg gjerne skulle deltatt på, men tatt i betraktning at jeg har fått en unik sjanse i Brussel tar jeg det ikke så tungt, forteller Båtsfjordjenta.

 

Hun har allerede klare forestillinger om tiden fremover.

- Jeg forventer hardt arbeid som utfordrer meg og erfaringer som kommer til å påvirke synet mitt på Nord-Norge som region og EU/EØS apparatet, sier hun.

 

 

Praktikantopphold ved kontoret for studenter fra Universitetet i Tromsø og Nord Universitet er nå blitt en fast ordning og det vil være mulighet for praktikantopphold både vår og høst. Hanna blir den tredje praktikanten i rekken og vi gleder oss til å få henne som kollega nå i vår!