Han er kontorets nye rådgiver

Han er kontorets nye rådgiver

Foto: Emil Bremnes - Klikk for stort bildePå plass i Avenue Palmerston fra og med desember. Foto: Emil Bremnes

Simon Jóhannsson (33) er ansatt som ny rådgiver ved Nord-Norges Europakontor.

Han tiltrer i desember og erstatter dermed Kiira som hadde stillingen i ett og et halvt år.

Simon har bodd i Brussel i over to år og jobber som kommunikasjonsrådgiver ved Norges delegasjon til EU. Tidligere har han blant annet jobbet som seniorrådgiver ved den amerikanske ambassaden i Oslo.  

Ønsker å jobbe for Nord-Norge

Med bred kunnskap om europeisk politikk og kjennskap til de politiske prosessene i EU-institusjonene ønsker Simon jobbe for å fremme Nord-Norges interesser i EU-systemet.

– Jeg gleder meg! Nordområdene er toppsak for Norge og har vært det i min tid på EU-delegasjonen. Sammen med gode partnere som Nord-Norges Europakontor har vi spilt aktivt inn i EUs arbeid med en egen Arktis-politikk og organisert konferanser og besøk. Min jobb har vært å skape synlighet og gehør for norske interesser i Brussel og jeg ser frem til å gjøre det samme for Nord-Norge, sier han.

33-åringen er født på Island og godt kjent med utfordringene tynt befolkede regioner treffer på i møte med resten av verden.

– Jeg har islandsk far og farsslekta i et kystsamfunn på Vestmannøyene sør for Island. Jeg tenker det er nyttig ballast, sier Simon.

Kunnskap og nettverk

Konstituert direktør Torjus Kleiven Kandal ser frem til at Simon blir en del av kontoret.

– Jeg er selvfølgelig veldig glad for at Simon takket ja til stillingen og ser frem til å samarbeide med en såpass kompetent og dreven person. Nord-Norge vil dra stor nytte av kunnskapen og nettverket hans, både i Brussel og med våre samarbeidspartnere i Norden, sier han.

I bunn har Simon en mastergrad i politisk økonomi fra BI Nydalen og har tidligere studert historie, litteratur og økonomi i Storbritannia og USA. Han skrev masteroppgave om prosessen som ga Høgskolen i Bodø universitetsstatus i 2011.