Gjør lokale utfordringer om til globale muligheter

Gjør lokale utfordringer om til globale muligheter

Klikk for stort bilde 13. oktober kan du diskutere Arktis sin rolle i framtidens Europa med EU-politikere.

Den 13. oktober vil Northern Sparsely Populated Areas (NSPA) nettverket holde et webinar hvor EUs Arktis-politikk vil være temaet. Med Europaparlamentarikerne Elsi Katainen fra Finland, og Erik Bergkvist fra Sverige, så vil representanter fra OECD, den Europakommisjonen og NSPA-representanter diskutere Arktis sin framtidige rolle i Europa, og hvordan regionen kan spille en nøkkelrolle i global sammenheng. 

- NSPA vårt viktigste nettverk     

Det er store distanser i Nord-Norge og i Arktis, regionene våre har like utfordringer og derfor er NSPA vårt viktigste nettverk og vi samarbeider tett i spørsmål rundt EUs forhold til Arktis, forteller direktør Nils Kristiansen Sørheim Nilsen. 

- Et slikt arrangement som dette er en flott mulighet for at folk fra NSPA-regionene kan komme med innspill og gi tilbakemeldinger til Europaparlamentarikerne. Det er langt fra Brussel til polarsirkelen, og det er derfor viktig å opprettholde et tett samarbeid med EU-politikerne som er interesserte i Arktis, sier Nilsen. 

Tittelen på webinaret er ”The European Arctic in EU post 2020 policies - How to turn local challenges into opportunities with global potential?”, og deltakere vil gjennom webinaret ha mulighet til å disktuere hvordan Arktis kan være med på å bidra til å løse de store utfordringene kontinentet står ovenfor. 

Registreringsfristen er 8. oktober.

Se hele programmet her: https://www.northsweden.eu/media/3557/save-the-date-nspa-ep-oct-13-2020-ny-1.pdf

Registrer deg til webinaret her: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSckXKIjcfTq1_Jkm-Qi1cvDReKr-TWjxXsPzhvBwKfb0oO_tg/viewform