Fruktbart samarbeid i 25 år: Feirer med seminar i Brussel

Fruktbart samarbeid i 25 år: Feirer med seminar i Brussel

Grafikk: Simon Johannsson - Klikk for stort bildeGrafikk: Simon JohannssonI år fyller Barentssamarbeidet 25 år, og i den forbindelse arrangeres det jubileumsseminar i Brussel.

Seminaret finner sted onsdag 5. juni på Sveriges representasjon til EU i Brussel, og arrangeres av Nord-Norges og Nord-Sveriges Europakontor, Barentssekretariatet, Finnmark Fylkeskommune og Barents Euro-Arctic Council (BEAC), der Sverige har formannskapet.

Barentssamarbeidet dekker de nordligste regionene av Norge, Sverige, Finland og Russland, og er et unikt samarbeid på tvers av landegrenser i den europeiske delen av Arktis.

Gjennom 25 år har man skapt og vedlikeholdt dialog på høyt politisk nivå, bygget et mangfoldig folk-til-folk samarbeid og sikret regionalt samspill på tvers av landegrenser.

Seminaret vil blant annet gå inn på betydningen Barentssamarbeidet har hatt i løpet av disse 25 årene, hvordan man har sikret god praksis for grenseoverskridende samarbeid i Nord-Europa, samt spørsmål om hvordan Barentssamarbeidet kan videreutvikles.

Dersom du ønsker å delta på seminaret, send en mail til simon@northnorway.org.  

Klikk for stort bilde