FoU-rådgiver fra Troms blir hospitant i Brussel

FoU-rådgiver fra Troms blir hospitant i Brussel

Klikk for stort bildeTil høsten skal Elisabeth Bakkelund fra Tromsø hospitere ved Forskningsrådets kontor i Brussel.

Bakkelund er spesialrådgiver ved Forskningsrådet i Troms. Hospitantoppholdet hennes varer fra starten av september til slutten av desember, med mulighet for seks måneders forlengelse.

– Jeg gleder meg veldig mye. Jeg håper å lære mer om hva som er god praksis for bedrifter og offentlige aktører som lykkes med EU-søknader, om mulighetene for smarte byer og regioner, og selvfølgelig Horisont Europa og EUs forskjellige verktøy for regional utvikling, sier Bakkelund. 

Nettverk

Bakkelund kjenner godt til Nord-Norges Europakontors arbeid innenfor FoU-sektoren, men fra og med september vil EU-nettverket hennes i Brussel ekspandere betraktelig.

– Jeg ser virkelig frem til å bli bedre kjent med de seks norske regionkontorene i Brussel, og de ulike relevante nettverkene til Forskningsrådet i Brussel, sier Bakkelund.

To hospitanter

Forskningsrådets kontor i Brussel bistår norske forsknings- og innovasjonsaktører med kontakter og nettverksbygging i EU-systemet, og skal bidra til å ivareta norske interesser i EUs forsknings- og innovasjonsprogrammer.

Kontoret ledes av Tor Ivar Eikaas og er bemannet med en hospitant, som for tiden er Erna Wenche Østrem. Forskningsrådet i Brussel har et organisert samarbeid med Innovasjon Norge og Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU) gjennom Kunnskapskontoret NORCORE.

– Til høsten blir vi to hospitanter. Jeg tror det blir en fin overgang, og ser frem til et spennende opphold i EU-hovedstaden, sier Bakkelund.