Ferske prosjektmidler til blå vekst og marin forsøpling

Ferske prosjektmidler til blå vekst og marin forsøpling

Foto: Emil Bremnes - Klikk for stort bildeFoto: Emil Bremnes Norske aktører kan nå søke om midler fra European Maritime and Fisheries Fund (EMFF; det europeiske sjø- og fiskerifondet) til å delta i prosjekter innenfor «bærekraftig blå økonomi».

EMFF har et samlet budsjett på 14,5 millioner euro som skal fordeles på innovative prosjekter innenfor fire områder: 1) innovasjon og marked; 2) kampen mot havforsøpling; 3) samarbeid i Middelhavet; 4) økosystemforbedring i Middelhavet.

Torsdag 9. november arrangerte Europakommisjonens forvaltningsorgan for små og mellomstore bedrifter (EASME) og generaldirektoratet for maritim politikk og fiskeri (DG MARE) infodag om fondet. Karmenu Vella, Kommissæren for DG MARE, holdt åpningsinnlegget under konferansen. Han vektla særlig behovet for prosjekter som overvåker og forebygger plast i havet.

Etter spørsmål fra Nord-Norges Europakontor kom det tydelig frem at norske aktører (for eksempel SMBer og organisasjoner) kan delta på to områder, nærmere bestemt 1 og 2 (innovasjon og marked, havforsøpling). Dette skyldes vår tilknytning til EUs strategi for den baltiske havregionen.

Områdene vi har tilgang på har et totalbudsjett på 10 millioner euro for de neste to årene. Tildelingen av prosjektmidler til norske prosjekter forutsetter imidlertid et samarbeid med en aktør fra et EU-medlemsland. Denne aktøren må også være prosjektkoordinator i søknaden.

Fondsmidlene ble utlyst 24. oktober, med søknadsfrist henholdsvis 28. og 8. februar 2018.

For å lære mer om muligheten, klikk her.