EUs ambassadør på Nord-Norge-turné

EUs ambassadør på Nord-Norge-turné

Klikk for stort bilde Viktor Leeds høgseth EUs ambassadør til Norge, Thierry Béchet, besøker denne uken et av Norges bredeste industrimiljø. En halv arbeidsuke er satt av til å bli kjent med den nordnorske industrien.

Tidligere i november besøkte ambassadør Béchet Nordlandshovedstaden Bodø. Her fikk han omvisning på Jektefartsmuseet, fordypet seg i Bodø som europeisk kulturhovedstad for 2024, gjort seg kjent med næringslivet i Bodøregionen samt ulike EU-prosjekter som kommunen er involvert i.

Klikk for stort bildeBodø-ordfører Ida Pinnerød og Thierry Béchet under Bodø-besøket i novemberFår oppleve arktisk industri på nært hold
Denne uken er det industrien som står i fokus, og Béchet skal vie mye tid til Mo industripark, før han drar videre til Campus Helgeland og Rana industriterminal. I går ble han tatt imot av Ole M. Kolstad i Rana utviklingsselskap, som så frem til å vise Béchet kommunen. Og ambassadøren lot seg imponere av industrien i Rana, og særlig batterifabrikken som planlegges.

– Etter hvert som olje og gass fases ut blir det større og større behov for en ny inntektskilde, for hele Europa. Kina produserer batterier, men de går nå mest til biler produsert i eget land. Derfor blir batteriproduksjon viktig for Europa. Det jeg ser planlegges her oppe er svært godt nytt, uttalte han til Rana Blad.

Imponert over ambisjonene i regionen
I morgen går turen videre til Nesna, hvor ambassadøren får omvisning på industriområdet Nesna industripark som planlegges. Béchet var også imponert over evnen og ambisjonene i distriktet.

– Dere snakker om ting som skal skje i framtiden, men dere jobber også hardt i nuet. Jeg er virkelig imponert når jeg ser hvilken vilje dere har, hvor store ambisjonene er og hvor flinke dere er til å gjennomføre. Jeg ser fram til de neste dagene og gleder meg til å oppleve mer her oppe, sier Thierry Béchet til Rana blad.