Energisikkerhet fra Hammerfest

Energisikkerhet fra Hammerfest

Klikk for stort bildeFrokostseminar om LNG i Europaparlamentet Maja Busch Sevaldsen

Kontoret var i går medarrangør på et high level-seminar i Europaparlamentet om LNG. Seminaret belyste hvordan Norge og Polen bedre kan bruke potensialet i LNG-terminalene i Hammerfest og Swinoujscie i Polen. 

Tirsdag 18. oktober var kontoret medarrangør av et high level-seminar i Europaparlamentet om LNG sammen med den polske europaparlamentarikeren Dariusz Rosati.

 

 

Klikk for stort bildeFrokostseminar om LNG og energisikkerhet Maja Busch Sevaldsen

Den polske europaparlamentarikeren Jerzy Buzek, som er leder for komiteen for industri, forskning og energi i Europaparlamentet ønsket velkommen, og la vekt på at ansvaret for energisikkerhet ikke bare ligger til det nasjonale nivået, men at regionene også må ta litt av ansvaret, og at det er et stort behov for flere energikilder, for å unngå for stor avhengighet av bare en leverandør.

 

Det var god stemning under debatten og norske synspunkter ble svært godt tatt imot i Europaparlamentet.

 

 

 

 

 

 

 

Paneldebatten som fulgte hadde representanter både fra Polen og Norge. Blant annet deltok Piotr Naimski, statssekretær og ansvarlig for strategisk energiinfrastruktur for den polske statsministeren. Thomasz Stepien, president i styret for Gaz-System S.A og Piotr Wozniak, president i styret for PGNiG S.A. Fra norsk side deltok Gaute Erichsen, energiråd ved den norske delegasjonen til EU og Jan Karl Karlsen, visepresident for markedsføring og salg i Statoil. Debatten ble moderert av medarrangør Dariusz Rosati, europaparlamentariker fra Polen.

 

Parlamentet skal stemme over sin posisjon på EUs LNG strategi i neste uke. Jerzy Buzek som åpnet LNG-seminaret i Europaparlamentet er også mannen som står bak resolusjonen om EUs solidaritetstiltak for å sikre gassleveranser, som ble godkjent i EP i forrige uke.