En spennende høst i møte

En spennende høst i møte

Klikk for stort bilde

Nord-Norges Europakontor har startet opp igjen etter sommeren og er nok en gang fulltallig. 

Kontoret har fått en ny trainee – Maja Busch Sevaldsen fra Bindal i Nordland, som startet i jobben 1. september. Maja har bakgrunn fra europastudier ved NTNU, og har tidligere jobbet for Trøndelags Europakontor i Brussel. Traineestillingen har en varighet på ti måneder, og hensikten med stillingen er å gi unge nyutdannede med tilknytning til Nord-Norge en innfallsport til arbeidslivet, i tillegg til å skape engasjement og kunnskap slik at disse senere skal kunne være en ressurs for regionen. Les her for mer informasjon.

 

European Week of Regions and Cities

Det er mye spennende i kalenderen utover høsten og i år som i fjor er Nord-Norges Europakontor med å arrangere en rekke seminarer under European Week of Regions and Cities (tidligere kjent som Open Days) som går av stabelen 13.-16. oktober.

Temaet for i år er vedvarende og bærekraftig vekst, inkluderende økonomisk vekst og forenkling av EUs strukturfond. Kontoret har tre bekreftede arrangementer under EWRC:

 

1.       Medlemsseminar for RegioNor-nettverk, arrangeres 10. oktober. Registrer deg her.

2.       Renaissance for Remote Rurban Regions, arrrangeres 11. Oktober. Registrer deg her med kode: 11A35       

3.       Smart Specialisation Strategy: from planning to funding. Registrer deg her med koden: 12A90

 

Nyttig verktøy for Nord-Norge

Det nærmer seg også datoen for ferdigstillingen av rapporten fra OECD som ser på mulighetene for vekst og samarbeid i Nord-Norge (samt de 11 andre regionene i NSPA-nettverket). Rapporten skal vedtas på OECD-møte i November men kontoret venter et nytt utkast allerede denne uken. Rapporten ventes å bli et meget viktig verktøy for Nord-Norge både i forhold til regionalpolitikk og statsstøtteregelverk i tiden som kommer.

 

LNG-seminar

Den 18. oktober planlegger kontoret et frokostseminar i Europaparlamentet sammen med den polske europaparlamentarikeren Dariusz Rosati. Seminaret handler om LNG, som blant annet skal belyse hvordan en kan bruke potensialet i de eksisterende LNG-terminalene i Hammerfest, Norge og Swinoujscie, Polen på en bedre måte.