Emil (25) tar over jobben som trainee til høsten

Emil (25) tar over jobben som trainee til høsten

Klikk for stort bildeEmil BremnesEmil Bremnes fra Tromsø gleder seg til å jobbe for Nord-Norge i Brussel fra 1 september. 

Med studiebakgrunn innen internasjonale relasjoner og erfaring fra blant annet Amnesty International, Leger Uten Grenser og Bladet Nordlys har Emil god kontroll på både internasjonalt arbeid og kjennskap til hva som rører seg i nordnorsk samfunns- og næringsliv.

Med tanke på tiltredelsen til høsten er Emil særlig opptatt av å bidra til at næringslivs- og regionalpolitiske interesser fremmes og ivaretas av EUs beslutningsorganer.

- Handelsavtalen vi har gjennom EØS gir oss mange goder, men ikke et sete ved forhandlingsbordet. Derfor er det viktig å hele tiden være på vakt for å forhindre at våre særegne avtaler går tapt og å sørge for at våre meninger lyttes til. Å være med på denne prosessen er hovedmotivasjonen min for å arbeide for Nord-Norge i Brussel, sier Emil.

Videre forteller han at han ønsker å videreutvikle kontakten og samarbeidet kontoret har med aktører både i Arktis og Brussel, og at han gleder seg til å lære mer fransk.

- Det vanskeligste med å flytte fra Nord-Norge blir nok å ikke kunne se sjøen, sier Emil, men konkluderer med at man kan venne seg til det meste.

Traineestillingen hos Nord-Norges Europakontor varer i ti måneder med arbeidssted i Brussel, Belgia. Hensikten med stillingen er å gi unge nyutdannede med tilknytning til Nord-Norge en innfallsport til arbeidslivet, og å skape engasjement og kunnskap for at disse senere skal kunne være en ressurs for regionen. Les mer her.