– Det blir utrolig morsomt og lærerikt å få besøke Brussel

– Det blir utrolig morsomt og lærerikt å få besøke Brussel

Klikk for stort bildeFra v. Nathalie Andersen og Maria Myrvoll ved Meløy VGS Det sier Nathalie Andersen og Maria Myrvoll fra Meløy VGS som skal ha en arbeidsuke ved Nord-Norges Europakontor i januar

– Å besøke Brussel blir veldig spennende, og jeg gleder meg veldig. Jeg håper at vi lærer mye om Nord-Norges forhold til EU og hvordan det er å jobbe der nede, sier Maria.

Elevene skal være på kontoret fra 20. til 24. januar.

Nathalie tror det blir et spennende, men krevende opphold.

 – Jeg tror det blir krevende å jobbe på Nord-Norges Europakontor en uke, men mest gøy og spennende selvfølgelig!

Stipend gir internasjonal erfaring

Muligheten til å reise ned til Brussel har elevene fått gjennom Samfunnsfagstipendet ved Meløy VGS. Stipendet er tilgjengelig for elever som tar studiespesialisering.

Meløy VGS opprettet stipendet fordi de så en mangel på stipendmuligheter innenfor samfunnsfag, og finansierer det selv.

I stipendets program inngår det å få innblikk i kontorets arbeid, og Nord-Norges satsing internasjonalt. I tillegg får elevene lære om Norges og Nord-Norges relasjoner til EU ved å møte andre norske og europeiske aktører i Brussel.

Elevene vil også få muligheten til å delta på møter og seminarer, og bidra til nyhetssaker som kan publiseres på hjemmesiden til kontoret.

Fantastisk mulighet

– Stipendet gir nordnorsk ungdom en fantastisk mulighet til å kunne se og lære hvordan Nord-Norges Europakontor jobber opp mot EU, og hvorfor det er viktig å se utover Norges grenser. Det er også en unik mulighet til å ta med seg kunnskap og kompetanse med hjem igjen, sier Nils Kristian Sørheim Nilsen ved Nord-Norges Europakontor.

Dette er tredje gang kontoret får elever fra Meløy videregående på besøk. I januar i år var Marthe Valmo Nordmann og Tuva Karine Iversen i Brussel for en lærerik uke.

Gleder oss til å ønske Maria og Nathalie velkommen på nyåret!