Bodø 2024: – Prosjektet skaper den interessen for oss og landsdelen som vi trenger

Bodø 2024: – Prosjektet skaper den interessen for oss og landsdelen som vi trenger

Klikk for stort bildeDirektør for Nord-Norges Europakontor, Nils Kristian Sørheim Nilsen, mener Bodøs søknad til Europeisk Kulturhovedstad 2024 er viktig for hele Nord-Norge.

– Dette skaper nysgjerrighet og oppmerksomhet rundt regionen vår. Det vi forsøker å fortelle den gjengse europeer er at vi har noen livskraftige, bærekraftige samfunn der det faktisk bor mye mennesker, som produserer varer og tjenester som Europa er avhengig av, sier Nilsen til NRK Nordland.

Fredag 5. oktober ble Bodøs prekvalifiseringssøknad til Europeisk Kulturhovedstad 2024 levert i Brussel. Tilstede var blant andre prosjektgruppa for Bodø 2024, og Bodøs ordfører Ida Pinnerød.

Klikk for stort bildeGlad for at søknaden er levert

Det var både en lettet og optimistisk ordfører som fredag ettermiddag kunne presentere søknaden i Nord-Norgekontorets lokaler i den belgiske hovedstaden, skriver Avisa Nordland.

– Jeg er glad for at vi har sendt fra oss prekvalifiseringssøknaden, og håper den blir godt mottatt av juryen, sier Pinnerød i en pressemelding fra Bodø Kommune.

Det ble også holdt mottakelse i regi av Nord-Norges Europakontor, hvor Pinnerød fikk muligheten til å presentere prosjektet for fremmøtte fra de norske samarbeidspartnerne, men også representanter fra EU-Kommisjonen og Europaparlamentet.

Brussel blir viktig fremover

– Folk er imponerte over søknaden vår. De er nysgjerrige på Bodø, og hele regionen, sier Pinnerød til NRK Nordland etter presentasjonen.

I tillegg til at turen til Brussel gav prosjektgruppa muligheten til å vise frem arbeidet som er lagt ned, uttalte prosjektleder Arne Vinje at det også er viktig å møte Nord-Norges Europakontor.

– Skulle vi gå videre fra prekvalifiseringen, så vil Brussel være et viktig møtested i tiden fremover, sier prosjektleder Arne Vinje.

Klikk for stort bildeNord-Norges Europakontor, prosjektgruppa Bodø 2024 og ordfører i Bodø, Ida Pinnerød 1Om Bodø kommer videre til fase to vil bli avklart i løpet av senhøsten 2018

Deltakerne fra Bodø fredag bestod av ordfører Ida Pinnerød, prosjektsjef Arne Vinje, Anne Britt Norø, rådgiver Rolf Norås, Stig Fossum fra Nord universitet og Eirik Fiva fra Nordland fylkeskommune.

Her finner du mer info om søkeprosessen og lese selve søknaden.

Her finner du innslaget fra mottakelsen på NRK Nordlands distriktsnyheter fredag 5. oktober.