Barentssamarbeidet promotert i Europaparlamentet

Barentssamarbeidet promotert i Europaparlamentet

Klikk for stort bilde"Christmas" av Nicolas GernetEuropaparlamentarikerne fikk visuelt innblikk i barentsungdommens hverdagsliv samtidig som de diskuterte storpolitikk i Arktis

Barentssamarbeidet ble trukket frem som en viktig del av Norges nordområdepolitikk under forrige ukes lansering av Europaparlamentets nye vennskapsgruppe for Arktis. Tilstede på arrangementet var flere europaparlamentarikere, stortingspolitiker Margunn Ebbesen samt flere aktører fra arktiske land. Direktør på Nord-Norges Europakontor, Nils Kristian Sørheim Nilsen, trakk frem viktigheten av samarbeid i Barentsområdet, herunder Russland, Norge, Sverige og Finland, som svært viktig for de som bor og jobber i nordområdene.

Klikk for stort bilde“Snow, Sofia, Saimon” av Aleksey VolovFolk-til-folk-samarbeidet mellom Norge og Russland ble godt illustrert gjennom bildene som rullet på skjermen i møterommet i Europaparlamentet under arrangementet. Slik fikk europaparlamentarikerne som skal diskutere nordområdene et innblikk i variasjonen av folk, natur og hverdagsliv som finnes i Barentsregionen.

Klikk for stort bildeDirektør Nils Kristian Sørheim Nilsen ved siden av et av bildene i konkurransen, tatt av Anna KlepikovskayaNilsen kunne fortelle at bildefremvisningen var bilder hentet fra en fotokonkurranse som Discover Barents Youth arrangerte tidligere i år, hvor amatørfotografer fra hele Barents hadde sendt inn sine bidrag. Det var Finnmark fylkeskommune som var pådriver bak konkurransen i år, da de har formannskapet for Barents regionråd ut 2019. «Ungdom i Barents» var årets tema og førstepremien var 1000 euro + reisekostnader til Umeå dekt for å motta prisen. Nikolay Gernet med sitt bilde «Christmas» stakk av med seieren, mens “Snow, Sofia, Saimon” av Aleksey Volov fikk andreplass, og “Friendship match” by Gry Berntzen fikk tredjeplass.

Klikk for stort bilde“Friendship match” av Gry Berntzen