Både Julie og Andreas blir trainee til høsten

Både Julie og Andreas blir trainee til høsten

Klikk for stort bilde I september starter Julie Bremnes (24) fra Harstad og Andreas Knutson (26) fra Bodø i sine nye jobber på Nord-Norges Europakontor i Brussel. Nytt av året er at kontoret vil ta imot to traineer.

Nils Kristian Sørheim Nilsen, direktør ved Nord-Norges Europakontor er svært fornøyd med de nyansatte.

– I år hadde vi mange svært gode søkere, og vi er veldig fornøyde med å få Julie og Andreas med på laget fra høsten av. Dette er kremen av nordnorsk ungdom, sier han.

Gleder seg til å se hva Brussel og Nord-Norges Europakontor har å by på

Med studiebakgrunn fra europastudier ved NTNU og statsvitenskap ved UiO, og erfaring fra blant annet ambassaden i Marokko, valgdirektoratet og lokalpolitikken, gleder Julie seg til å ta fatt på en travel og spennende arbeidshverdag i Brussel.

– ­Dette er en fantastisk mulighet til å kombinere mine interesser innen internasjonal politikk og mitt engasjement for det nordnorske samfunnet, sier hun.

Julie gleder seg særlig til å lære mer om det kulturelle samarbeidet på tvers av regioner og grenser, og har allerede vist stor interesse for Bodøs søknad til Europeisk kulturhovedstad 2024.

Hun ser også frem til å kunne bidra til at beslutninger som blir vedtatt av EU og angår Nord-Norge, blir tatt på rett grunnlag.

– Det er viktig for meg å bygge ned generaliserende fordommer rundt Nord-Norge og Arktis. Med våre urbane byer, universiteter og yrende kulturliv er det så mye mer enn bare snø og fjell, avslutter hun.

Ut av komfortsonen

– Jeg forventer å havne litt utenfor komfortsonen og oppleve mye nytt i et internasjonalt miljø med en spennende og lærerik hverdag, sier bodøværingen Andreas.

Andreas har sin studiebakgrunn fra NTNU i Trondheim, hvor han nå fullfører en mastergrad i statsvitenskap. Han har i tillegg jobberfaring fra Nordland fylkeskommune, den internasjonale studentfestivalen Isfit og som læringsassistent ved NTNU.

Med engasjement for Nord-Norge gleder han seg til å kunne jobbe med regional utvikling og innovasjon.

– Internasjonalt samarbeid er i dag viktigere enn noen gang, og jeg tror vi har mye å tilby Europa og verden. Nord-Norge skal være med på å løse fremtidens utfordringer samtidig som landsdelen fortsetter å være et godt sted å bo, sier han.

Traineestillingen varer i ti måneder med arbeidssted i Brussel, Belgia. Hensikten med stillingen er å gi unge nyutdannede med tilknytning til Nord-Norge en innfallsport til arbeidslivet, samt å skape engasjement og kunnskap for at disse senere skal kunne være en ressurs for regionen. Les mer her.