Både Julie og Andreas blir trainee til høsten

Både Julie og Andreas blir trainee til høsten

Klikk for stort bildeI september starter Julie Bremnes (24) fra Harstad og Andreas Knutson (26) fra Bodø i sine nye jobber på Nord-Norges Europakontor i Brussel. Nytt av året er at kontoret vil ta imot to traineer.

Nils Kristian Sørheim Nilsen, direktør ved Nord-Norges Europakontor er svært fornøyd med de nyansatte.

– I år hadde vi mange svært gode søkere, og vi er veldig fornøyde med å få Julie og Andreas med på laget fra høsten av. Dette er kremen av nordnorsk ungdom, sier han.

Gleder seg til å se hva Brussel og Nord-Norges Europakontor har å by på

Med studiebakgrunn fra europastudier ved NTNU og statsvitenskap ved UiO, og erfaring fra blant annet ambassaden i Marokko, valgdirektoratet og lokalpolitikken, gleder Julie seg til å ta fatt på en travel og spennende arbeidshverdag i Brussel.

– ­Dette er en fantastisk mulighet til å kombinere mine interesser innen internasjonal politikk og mitt engasjement for det nordnorske samfunnet, sier hun.

Julie gleder seg særlig til å lære mer om det kulturelle samarbeidet på tvers av regioner og grenser, og har allerede vist stor interesse for Bodøs søknad til Europeisk kulturhovedstad 2024.

Hun ser også frem til å kunne bidra til at beslutninger som blir vedtatt av EU og angår Nord-Norge, blir tatt på rett grunnlag.

– Det er viktig for meg å bygge ned generaliserende fordommer rundt Nord-Norge og Arktis. Med våre urbane byer, universiteter og yrende kulturliv er det så mye mer enn bare snø og fjell, avslutter hun.

Ut av komfortsonen

– Jeg forventer å havne litt utenfor komfortsonen og oppleve mye nytt i et internasjonalt miljø med en spennende og lærerik hverdag, sier bodøværingen Andreas.

Andreas har sin studiebakgrunn fra NTNU i Trondheim, hvor han nå fullfører en mastergrad i statsvitenskap. Han har i tillegg jobberfaring fra Nordland fylkeskommune, den internasjonale studentfestivalen Isfit og som læringsassistent ved NTNU.

Med engasjement for Nord-Norge gleder han seg til å kunne jobbe med regional utvikling og innovasjon.

– Internasjonalt samarbeid er i dag viktigere enn noen gang, og jeg tror vi har mye å tilby Europa og verden. Nord-Norge skal være med på å løse fremtidens utfordringer samtidig som landsdelen fortsetter å være et godt sted å bo, sier han.

Traineestillingen varer i ti måneder med arbeidssted i Brussel, Belgia. Hensikten med stillingen er å gi unge nyutdannede med tilknytning til Nord-Norge en innfallsport til arbeidslivet, samt å skape engasjement og kunnskap for at disse senere skal kunne være en ressurs for regionen. Les mer her.