Arktis-workshop i Oslo 27. mai

Arktis-workshop i Oslo 27. mai

Klikk for stort bilde

 

Den 27. mai arrangerer Europakommisjonen en workshop for å videreutvikle EUs Arktis-strategi. Aktører fra Nord-Norge oppfordres til å delta. 

Workshopen vil utgjøre en felles arena for aktører fra næringslivet, akademia og offentlig sektor. Hovedtema for diskusjon i Oslo er klimaendringer, fornybar energi, olje og gass og behov for forskning.

 

Program og påmelding finner du her.

 

Møtene i regi av Kommisjonen vil ha stor betydning for EUs kommende Arktis-strategi, og det er derfor avgjørende at nordnorske stemmer blir hørt i denne sammenhengen. Vi oppfordrer alle som har mulighet til å delta om å melde seg på.

 

Nord-Norges Europakontor vil i etterkant av det siste møtet i Reykjavik utarbeide et innspill til EUs Arktis-strategi i samarbeid med eiere og partnere.

 

Kommisjonen jobber nå med EUs nye Arktis-strategi, og av totalt tre planlagte workshops er arrangementet det andre i rekken. Forrige samling fant sted i Rovianiemi i Finland, der tema var infrastruktur, regional utvikling, urfolk og mineraler. Den tredje og siste samlingen foregår i Reykjavik den 24. juni, og vil fokusere på maritim sikkerhet, shipping, fiskeri og turisme.