Ny praktikant på plass ved kontoret

Ny praktikant på plass ved kontoret

Klikk for stort bildeFoto: Tina MelfjordØstlendingen Johanne Lilleengen ser frem til tre lærerike måneder ved Nord-Norges Europakontor i Brussel.

Hvert år tar kontoret inn en praktikant fra ett av landsdelens to universiteter, Nord universitet og UiT – Norges arktiske universitet, som begge er partnere i kontoret. I år kommer praktikanten fra Nord universitet.

Her studerer Johanne internasjonal markedsføring, og er inne i sitt tredje og siste år som bachelorstudent. Ved siden av studiebakgrunnen har Johanne vært engasjert i studentmiljøet ved universitetet i tillegg til å være ambassadør og jobbet med rekruttering til høyere utdanning.

Ønsker å fremme Nord-Norge

Denne uken tar Johanne fatt på de nye arbeidsoppgavene i Brussel hvor hun skal være frem til mai. Her skal hun kombinere praktikantstillingen med fullføring av bachelorgraden ved Nord universitet.

22-åringen ser for seg en spennende og lærerik vår med en ny og innholdsrik hverdag.

– Jeg gleder meg til å lære om de forskjellige politikkområdene som de nordnorske fylkeskommunene og interesseorganisasjonene vektlegger. Men også å kunne få en forståelse for hvordan EU politikkens utformes i samarbeid med disse, sier Johanne.

Hun legger også til at hun ser på dette som en gylden mulighet til å tilegne seg kunnskap hun ikke hadde fått andre steder.

Unik mulighet

Johanne ser på dette som en unik mulighet til å gå i dybden på det politiske systemet og hvordan de forskjellige regionene samarbeider for å fremme sine saker. Samt å få bedre forståelse og kunnskap om hvordan dette samarbeidet foregår.

– For meg var det å søke på praktikantstillingen hos Nord-Norges Europakontor en selvfølge, da jeg får muligheten til å teste teori i praksis og å prøve meg innenfor noe jeg synes er veldig interessant. I tillegg ser jeg frem til å kunne bidra med å ivareta regionens interesser opp mot EU.

Hva vil du savne mest med Nord-Norge i disse tre månedene?

– Det må nok være de fantastiske turmulighetene og opplevelsene du finner rett utenfor husdøra!

Årlig ordning

Studentpraktikantordningen hos Nord-Norges Europakontor varer i tre måneder fra 11. februar til 10. mai. Hensikten med studentpraktikantordningen er å gi unge i utdanning muligheten til å fordype seg i saker som angår EU og Nord-Norge. Utlysningen til praktikantplassen veksler mellom våre partnere Nord universitet og UiT – Norges arktiske universitet fra år til år.

Kontoret består ellers av en direktør, to rådgivere og en trainee. Dersom du er interessert i å lære om traineestillingen finner du informasjon her. Utlysningen for høstens trainee kommer snart, følg med.