Nordnorske ambassadører på besøk

Nordnorske ambassadører på besøk

Ambassadørene utenfor Europaparlamentet - Klikk for stort bildeAmbassadørene utenfor Europaparlamentet Maja Busch Sevaldsen

Vi har nylig hatt besøk av 11 nordnorske ambassadører. De deltar i Agenda Nord-Norges ambassadørprogram og hadde et heftig program både i Oslo og Brussel i forrige uke.

Vi hjalp til med Brusseldelen av programmet og tok de blant annet med på Norges hus for å høre fra EU-delegasjonen, tema som ble berørt var blant annet politiske strømninger i Europa, fiskeripolitikk og hva som foregår i NATO.  

Nordnorske ambassadører i Brussel - Klikk for stort bildeNordnorske ambassadører i Brussel Maja Busch Sevaldsen

I tillegg til dette fikk ambassadørene også en meget solid gjennomgang av EUs institusjonelle rammeverk fra Terkel Petersen, som jobber i EUs utenrikstjeneste, EEAS.

Det ble også tid til å besøke Europaparlamentet, hvor MEP Urmas Paet fra Estland tok seg tid til en lengre samtale om EUs arktispolitikk, og Kait Bolongaro, fra den kjente avisen Politico tok imot oss for en interessant omvisning i redaksjonen og en lengre samtale om hva som rører seg i Europa fra et journalistperspektiv.

Agenda Nord-Norges ambassadørprogram tar sikte på å videreutvikle unge talenter med tilknytning til Nord-Norge, og tar opp nye kull hvert år. Prosessen for å finne neste års ambassadører er i gang, og søknadsfristen er satt til 12. august. Les mer om ambassadørprogrammet og søknadsprosessen her.